Доцент кафедри, к.ф.-м.н. Жиленко Т.І. розпочала роботу по програмі наукового стажування "Спільне формування вчителів – формування цифрових технологій за допомогою інформатики в стійкий спосіб (GeLb-DIng)", яка є спільним проектом в рамках трьох німецьких університетів: Саарландського університету, Університету Кельну та Університету Йоганна Гутенберга (Майнц).

Під час наукового дослідження заплановано проведення математичного аналізу і вдосконалення існуючого рекурсивного принципу дії програмного забезпечення «Register-Maschine», поступове ознайомлення школярів і студентів з принципами роботи рекурсії, створення навчально-методичного комплексу для набуття компетенцій впевненого створювача програмного забезпечення.

Інтерактивні, комунікативні формати навчання процвітають завдяки різноманітним дискусіям, яких важко досягти з невеликими когортами. Це особливо проблематично, коли йдеться про програми отримання ступеню, у яких навички спілкування є частиною набуття кваліфікації. Одне з рішень полягає в тому, щоб об’єднати когорти однакових курсів у різних університетах, використовувати цифрові інструменти та об’єднати необхідний досвід навчання та досліджень. Це пілотується для дидактичних заходів у професії викладача інформатики. Оцифрування тут давно розглядається як подвійність інструменту та змісту; для дистанційного навчання існують креативні та інтерактивні моделі передового досвіду. Члени когорти також стають послами цифровізації для своїх колег. Завдяки загальнонаціональним чітким специфікаціям KMK щодо технічних і дидактичних навичок, які необхідно отримати, курси формально урівнюються. З точки зору змісту, розроблені спільні заходи, формат структурно закріплений за межами періоду проекту, також для того, щоб дати можливість іншим університетам брати участь і, таким чином, викладати інформатику та математику на спільній основі в першу чергу.

Розташування

Кафедра математичного аналізу
і методів оптимізації:

Сумський державний університет
Україна, м. Суми,
вул. Харківська, 116,
Корпус Н; каб.: Н-202, Н-205

Контактна інформація

Телефон: +38 (0542) 68-77-58

Email: info@maimo.sumdu.edu.ua
           maimo.sumdu.edu.ua@gmail.com