Член-кореспондент НАН України, Лауреат державної премії України, професор кафедри математичного аналізу та методів оптимізації Олександр Андрійович Борисенко 4 березня прочитав публічну лекцію з циклу «Видатні вчені Слобожанщини», присвячену 95-річчю з дня народження відомого математика Олексія Погорєлова.

Під час лекції професор СумДУ окреслив основні етапи біографії Погорєлова, зупинився на його науковій діяльності та акцентував, що знав цього відомого вченого протягом 37 років і був його студентом.
Олексій Васильович Погорєлов – видатний український математик, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат державних і міжнародних  премій. Погорєлов працював у Фізико-технічному інституті низьких температур ім. Б.Є. Вєркіна Національної академії наук України (м. Харків) та очолював відділ геометрії. Завдяки його фундаментальним дослідженням вітчизняна школа з геометрії у другій половині ХХ століття займала провідне місце у світі. За підручником Погорєлова з геометрії школярі почали займатися з 1982 року. Він і дотепер є популярним у багатьох країнах.

Розташування

Кафедра математичного аналізу
і методів оптимізації:

Сумський державний університет
Україна, м. Суми,
вул. Харківська, 116,
Корпус Н; каб.: Н-202, Н-205

Контактна інформація

Телефон: +38 (0542) 68-77-58

Email: info@maimo.sumdu.edu.ua
           maimo.sumdu.edu.ua@gmail.com